HÁZIREND

HÁZIREND

A Házirend célja a Viadukt Fitt mozgásközpont biztonságos működése, a nyújtott szolgáltatások  biztonságos és  rendeltetésszerű használata, gépei, létesítményei, eszközei állagának megóvása.

Üzemeltető:

Varga és Társa kft

2051 Biatorbágy, Kossuth Lajos u. 1/a

Adószám: 10665071-2-13

Viadukt Fitt nyitvatartási rendje:

H-P: 6:30-21:00 óráig,

Szombaton 8:00-13:00 és Vasárnap: 14:00-19:00 órági tart nyitva,

azonban az üzemeltető cég fenntartja a jogot a nyitvatartási idő módosítására.

A Viadukt Fitt területén az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:

  • edzőterem, személyi edzők
  • funkcionális terem, csoportos órák
  • egyéb, gyermekeknek nyújtandó szolgáltatások (pl. gyerek fitnesz, játszó sarok)
  • aerobik órák, egyéb fitnesz csoportos órák
  • szauna
  • szolárium
  • masszázs
  • bowling
  • squash

Szabályok:

A komplexum területén minden vendégre kötelező érvényű a rend és a tisztaság betartása, alapvető elvárás a másik vendég tiszteletben tartása, a kulturált viselkedés.

Az alapvető viselkedési szabályok, kulturálatlan viselkedés, károkozás, vagy egyéb, az üzemeltető érdekeit sértő megnyilvánulás miatt, az Üzemeltető saját elbírálás alapján dönthet úgy, hogy nem a továbbiakban megtagadja a Vendég belépését az intézménybe, nem engedélyezi a szolgáltatások igénybevételét.

A Viadukt Fitt üzemeltetője nem vállal felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben keletkezett károkért, amennyiben azok a Házirend be nem tartásából, illetve a vendégek felelőtlen magatartásából erednek.

Nem vállal felelősséget továbbá az elveszett, eltulajdonított tárgyakért, eszközökért.
A talált tárgyakat minden vendég a Viadukt fitt recepcióján köteles dokumentálás mellett leadni.

A szolgáltatásokat, gyereksarkot minden vendég saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe, a Viadukt Fitt helyiségeiben minden vendég saját felelősségére és kockázatásra tartózkodhat.

Az egyes szolgáltatások kizárólag érvényes napi jeggyel, bérlettel, vagy egyéb, felek közötti szerződéssel, egyéb megállapodással vehetők igénybe. A belépőkártyák, bérletek a Viadukt Fitt tulajdonát képezik, azok érvényességét a Viadukt Fitt minden belépéskor ellenőrzi.

Az üzemeltető a Viadukt Fitt szolgáltatásait igénybevevő vendégekről arcképes adatnyilvántartást vezet, a bérletek felhasználásának ellenőrzése céljából. Amennyiben a vendég ezek bemutatását  megtagadja, vagy ellenőrzés nélkül vagy az ellenőrzést kikerülve kíván belépni, úgy a szolgáltatásból további indokolás nélkül kizárható. A bérletek és belépőkártyák névre szólóak, azokat más személyre átruházni, vagy más személy használatába adni nem lehet.

A bérleteken a vásárlásától számított érvényességi idő elteltével a fel nem használt alkalmak törlődnek. Az 5 alkalmas bérlet 30napig, a 10 alkalmas bérlet 40napig. A fitness havi bérlet 30napig érvényes és napi egy belépésre jogosít kizárólag a fitness terembe.  Egyedi szerződés alapján megvásárolt bérletek, az egyedi megállapodások szerint érvényesek és jogosítanak belépésre. A klubkártya elvesztése esetén 2000 Ft-ot számolunk fel az új kártya kiállításának költségére.

Törölköző és köntös térítés ellenében a recepción igényelhető.

A szolgáltatások fertőző betegséggel rendelkező személyek által nem vehetők igénybe.

A sportszolgáltatást segítő, támogató eszközöket, berendezéseket – ideértve különösen a termosztátot, a klímaberendezés vagy szauna hőfokszabályozót stb. – a látogatók nem használhatják, azokon a beállításokat nem változtathatják meg. Az ezzel kapcsolatos esetleges igények a recepción jelezhetőek.

A Viadukt Fitt területén TILOS:

  • a dohányzás
  • az olyan tevékenység, amely a Viadukt fitt szolgáltatási tevékenységen kívül esik, jogszabályba ütközik, illetve közerkölcsöt sért,
  • minden, másokat erős zajjal, szaggal vagy egyéb környezeti ártalommal járó zavaró tevékenység;
  • drogok, tiltott doppingszerek, narkotikumok fogyasztása vagy ezekkel való visszaélés, ill. bármely veszélyes anyag és/vagy tárgy, (robbanóanyagok, pirotechnikai eszközök, fegyverek) mindenféle szeszesital és annak látszó dolog, törékeny üveg   illetőleg állat bevitele;
  • az üzemeltető engedélye nélkül kereskedelmi tevékenység, reklám, propaganda, (reklámtáblák, megállító táblák, falragaszok és szórólapok elhelyezése) hang és képanyag készítése, tiltott szerencsejáték, zene szolgáltatása
  • Bármilyen élelmiszert fogyasztani kizárólag az arra kijelölt helyen lehet.

Fitness terem: 

  • 14 éven aluli gyermek nem tartózkodhat a fitness terem területén. 14-16 év közötti gyermek a sportterekben szülői vagy edzői felügyelet mellett tartózkodhat.
  • A fitness terembe csak megfelelő sportöltözetben (sportcipő, trikó, póló, top, sportnadrág) lehet belépni és edzeni. A papucsban, szandálban való edzés, illetve mezítláb történő edzés nem engedélyezett. Mindenféle utcai viseletű cipő használata tilos! A Viadukt Fitt területén dolgozók, személyi edzők és vezetőknek jogukban áll felhívni az idelátogatók figyelmét, a megfelelő sportöltözet helyes használatára!
  • A ruhaváltáshoz, az arra nemenként alkalmasan kialakított öltözőhelyiségeket, illetve ingyenes öltözőszekrényeket biztosít a Viadukt Fitt. A recepción átvett sorszámozott kulcshoz tartozó azonos sorszámú öltözőszekrények használata kötelező, melyet csak az edzés idejére vehet igénybe a vendég. Az öltöző- és zuhanytérben, valamint a szauna előtt papucs használata kötelező. Az öltözőszekrényben tárolt dolgokért való felelősség nem terheli.
  • A szolgáltatást igénybe vevők kötelesek távozáskor az öltözőszekrények kulcsait a recepción leadni.  Az öltözőszekrény kulcsának elvesztése esetén a vendég köteles 3000,- Ft-ot a Viadukt Fitt részére megfizetni.
  • Az öltözőszekrény kizárólag a rendeltetésének megfelelően használható, azokban csak fitnesz termek használatával alapvetően szorosan összefüggő tárgyak, ruházat, személyes holmi helyezhető el. A Viadukt Fitt nem vállal felelősséget az értéktárgyak, készpénz, egyéb rendkívüli értékek eltűnése esetén, amelyek az öltöző nem rendeltetésszerű, napi gyakorlatnak nem megfelelő használatából erednek, azaz amit a szolgáltatást igénybe vevők rendszerint nem szoktak egy edzőterembe magukkal hozni.
  • Az edzőgépeket és eszközöket kizárólag rendeltelésüknek megfelelően a vendég alkatának és erőnlétének megfelelően saját felelősségére használhatja.
  • A gépek és eszközök használatát követően minden használó, a gépeket alaphelyzetének, az eszközöket rendszeresített tárolóhelyére történő visszahelyezéssel köteles hátrahagyni.
  • Az eszközök használatát a viadukt Fitt dolgozói segítik és ellenőrzik.
  • Edzés közben a törölköző használata kötelező!
  • A szolgáltatások igénybevétele során csak zárt, műanyag palackban lévő folyadék fogyasztható.
  • A bőrrel borított gépekre súlyzót, nehéz vagy egyéb személyes tárgyat rakni tilos.
  • A gyakorlatot végző, szolgáltatást igénybe vevő személyek megzavarása szigorúan tilos.
  • A teremben kizárólag az üzemeltetővel szerződésben álló személyi edző vezethet le személyi edzést, minden más esetben a vendég és a vele érkezett külsős edző is köteles az épületbe való belépéshez a napijegy vagy bérlet megváltására.

Szauna:

  • A szaunát kizárólag egészséges embernek használhatják! Amennyiben valamilyen  betegségben szenved-, vagy akut szív,vagy/és keringési problémái vannak – szaunázás előtt feltétlenül kérje ki az orvosa véleményét.
  • A fertőző bőrbetegségben, nyílt sebekkel szenvedőknek tilos a szauna használata!
  • Ittas állapotban lévőknek a szauna használata nem engedélyezett!
  • Csak addig tartózkodjunk a melegben, ameddig jól esik.
  • Élettanilag a javasolt időintervallum, amit a szaunában egyhuzamban eltöltünk: 10-15 perc (kezdőknek javasolt 8-10 perc).
  • Ha bármilyen problémás helyzetet észlel, azonnal forduljon a recepcióshoz! Törölköző és papucs használata kötelező! Mindig terítsünk törölközőt a szauna padra, amire ráülünk. Papucsot a szauna pad előtt kell hagyni, papucsban a szaunapadra fellépni tilos!
  • Higiéniai okokból szaunázás előtt kötelező tusolni.
  • A szaunába ételt, italt bevinni tilos, továbbá telefont és egyéb tárgyakat!
  • A szaunában a felöntések kizárólag a Viadukt Fitt illóolajaival engedélyezett.

Általános rendelkezések

A Házirend személyi és területi hatálya:

Jelen Házirend személyi hatálya mindenkire kiterjed, aki a Viadukt Fitt területén tartózkodik bármilyen célból.

A Házirend területi hatálya a viadukt Fitt által használt területre terjed ki.

A vendégek, illetve a látogatók a napijegyek, bérletek, illetve bármilyen más belépésre jogosító iratok megvásárlásával jelen Házirendben foglaltakat magukra nézve kötelező érvényűnek ismerik, jegy és bérlet vásárlás  annak  kifejezett elfogadását és tudomásulvételét jelenti.

A Házirend megtekinthető a viadukt Fitt recepcióján, illetve annak internetes honlapján

E Házirendet üzemeltető saját belátása szerint módosíthatja, illetőleg kiegészítheti. A szolgáltatások igénybevétele a Házirend egyidejűleg történő elfogadását is jelenti.

Kártérítési kötelezettség:

A szolgáltatást igénybe vevő, illetve egyéb személyek kötelesek a fenti rendelkezések megszegésével a Viadukt Fitt-nek okozott károkat – ideértve azt az esetet is, amikor a Viadukt Fitt köteles a károkozó helyett más személyek irányában helyt állni – megtéríteni.

Szakmai támogatás:

A Viadukt Fitt kizárólag a vonatkozó hatályos normáknak megfelelő végzettségű, személyek jogosultak sportszakmai tevékenységet folytatni, illetve oktatást, edzést, bármilyen képzést tartani. A szolgáltatást igénybe vevő személyek a szolgáltatásokkal kapcsolatban, kizárólag ezen személyektől kérhetnek és fogadhatnak el tanácsot.

A Viadukt Fitt kizárja a felelősségét a más személyektől kapott tájékoztatás folytán bekövetkezett személyi sérülések, vagyoni károsodások, bármely kár vagy sérülés vonatkozásában.

A rendeltetésszerű használat tárgyában kizárólag a Viadukt Fitt által megbízott, megfelelő képzettséggel rendelkező személyi edzők által adott felvilágosítás és tájékoztatás fogadható el, más személyek által adott felvilágosítás elfogadásának következményeiért a Viadukt Fitt  nem vállal felelősséget.

A Viadukt Fitt nem vállal felelősséget továbbá az olyan személyi és vagyoni károk megtérítéséért, amelyek abból erednek, hogy a szolgáltatást igénybe vevő személy a rendeltetésszerű használattal ellentétesen használja az eszközöket, avagy a károsodás a jogszabályok, illetve a Házirend szabályainak be nem tartására vezethető vissza, vagy azt a károsult saját magatartásával maga okozta. Az ilyen jellegű károk megtérítéséért a károkozó felel.

 

Comments are closed.