Wellness

meretezdat_hu_DSC_0383-ps

Frissítsd fel magad Clearwater vízzel a szaunázás közben és után!

A ClearWater Kft. nagy hangsúlyt fektet a minőségre, ezért a legmodernebb technológiát és minőségirányítási rendszert alkalmazva, saját gyárukban palackozott, ezáltal minőségileg folyamatosan ellenőrzött, kiváló minőségű, alacsony ásványanyag tartalmú vizet kínálnak a fogyasztók részére.
A Viadukt Fitt biztosítja neked a folyadékpótlást a szaunázás után.

 

Néhány szó a szaunázásról:

sza

A szauna jótékony hatásai
Egészségünk megőrzésében, erőnlétünk és fittségünk javításában napjaink egyik legkiemelkedőbb eszköze a szauna. Az egyes szauna típusok más-más hatással vannak testünkre és lelkünkre.

Szauna a fogyásért és az alakformálásért
Ha valaki odafigyel az étkezésére, időnként testmozgást is beiktat a napirendjébe és rendszeresen, heti 2-3 alkalommal szaunázik, akkor rövid idő alatt látványos változást érhet el a testsúlyát és annak eloszlását illetően. A szaunázás nagy előnye ugyanis, hogy a fölösleg valóban onnan “olvad” le, ahol a legzavaróbb, azaz a comb – fenék – has tájékáról.

Az infraszauna – igazán kíméletes szauna
Az alacsonyabb hőfokon működő infraszauna a szervezetünket egyáltalán nem terheli, ráadásul kutatások kimutatták, hogy méregtelenítés szempontjából is nagyon hatékony.

Az infraszauna működési módja eltér a hagyományos szaunáétól. Az infraszaunákban lévő fűtőpanelek infrasugarakat állítanak elő, így nem a levegőt melegítik fel, hanem közvetlenül behatolnak a bőr alá, majd átadják energiájukat a szöveteknek. Ennek a működési elvnek köszönhető, hogy jóval alacsonyabb (45-60 fok) hőmérsékleten is alaposan megizzasztják a használóját.

Infraszauna: a testet belülről kifelé melegíti fel.

Az infraszauna hatásai:

  • Erős méregtelenítő hatása van, a verejtékmirigyek mellett a  faggyúmirigyeken keresztül  is megtörténik  a méreganyagok távozása (nehézfémek és egyéb káros anyagok, melyek a nagyvárosi életforma miatt szervezetünkbe kerülnek)
  • Bőrszépítő hatása közismert. Segít a narancsőr megszüntetésében is. Bár az első infraszaunázás után előfordulhat, hogy rövid ideig pattanások jelennek meg a bőrön, ez a méregtelenítési folyamat része, ezek idővel eltűnnek, majd bőrünk nagy mértékben újjászületik.
  • Vérnyomáscsökkentő hatása is közismert. Nagyon jó hatással van az erekre az infrasugárzás, így hosszabb távon segít a magas vérnyomással küszködőknek az egészségük javításában.
  • Segít a fogyásban és az alakformálásban is! Napi 30 perc infraszaunázás után, jelentős mennyiségű kalóriától szabadulhatunk meg.

Finn szauna:
Európában a finn szauna a legelterjedtebb. A szaunában történő izzadás frissítő hatását a magas hőmérséklet (körülbelül 80-90 °C) és az alacsony páratartalom (maximum 10%) biztosítja. Szaunázáskor a véredények tágulnak-szűkülnek, ezzel növelik a test ellenálló képességét, segíti a méregtelenítést. A szívre és a vérkeringésre is jó hatással van, míg bőrünk bársonyos lesz tőle. Agyunkra nyugtatólag hat, elősegíti a mélyebb és intenzívebb alvást.

Zuhanyozzunk le a szaunába való belépés előtt, hogy a testen lévő szennyeződéseket eltávolítsuk. Higiéniai okokból vigyünk magunkkal törülközőt, és arra üljünk. Csak addig tartózkodjunk a szaunában, míg jólesik a meleg – fontos elv a fokozatosság: élettanilag javasolt idő a tizenöt perc, míg infraszauna esetén harminc perc.

A rendszeresen szaunázók többször egymás után visszamehetnek a helyiségbe. Miután kimentünk, hideg vízzel zuhanyozzunk le, vagy merüljünk el egy hideg vízzel teli medencébe. Majd törölközzünk meg alaposan, és feküdjünk le pár lazító percre.

„Engedd, hogy a szauna elfeledtesse veled mindennapi gondjaidat!”

Szolárium:
Álló gépünkben a legmodernebb, EU szabványoknak is megfelelő MÉLYBARNITÓ CHOCOLATE BROWN csokicső van!
Recepciónkon megtalálod kinálatunkban a különféle ápoló, hidratáló kifejezetten szoláriumban való barnuláshoz kifejlesztett készitményeket.

meretezdat_hu_DSC_0407-ps
A napfény a D vitamin legtermészetesebb és leghatékonyabb forrása

Orvosi és tudományos körökben egyöntetűen elfogadott tény, hogy az ember természetes állapotában a D vitamin 90 %-át a bőrön keresztül kapja, mégpedig a napfény által. Az ember úgy van „tervezve”, hogy csak 10 %-ot kapjunk táplálkozás által, tehát a napfény életfontosságú a számunkra oly szükséges D vitamin előállításában.

Manapság legtöbbünk mesterséges megvilágításban éli az életét, és nem részesülünk napfényben, melyet elődeink bőven élveztek a szabadban végzett munka folyamán. Ez nem segíti elő az optimális D vitamin szint fenntartását, és D vitamin raktárak építését, hogy a napsütésben szűkös téli hónapokra is kitartson. Megváltozott életvitelünk miatt legtöbbünk elégtelen D vitamin szinttel rendelkezik, még a tavaszi és nyári hónapok alatt is, nem beszélve a téli tartalékolásról. Ezért tanácsolnak elismert D vitamin szakértők legalább heti kétszeri ésszerű mértékű napozást, szoláriumozást.

Szoláriumozz mértékletesen, egészségesen

Az alábbi szabályokat tartsd be:

  • A kezdők fokozatosan szoktassák bőrüket,
  • csak mértékletesem szolizz,
  • soha ne égj meg,
  • védd anyajegyeidet, szemölcseidet,
  • használj védőszemüveget!

Hogyan kell szoláriumozni?
A kérdés nagyon egyszerűnek tűnhet és ennek ellenére mégis nagyon sokan nem tudják, hogyan kell szoláriumozni, hogy a lehető leggyorsabban, legszebben barnuljanak le úgy, hogy megőrízzék bőrük egészségét. Napozni, szoláriumozni egyaránt jó dolog, nem csak a szép barna bőrért, ami karcsúbbnak mutat minket és az izmainkat kiemeli, hanem a szervezetünk D-vitamin szükségletének kielégítésére is. Ha megtanuljuk, hogyan is kell ezt csinálni, nem csak szépek, divatosak lehetünk, de a szervezetünk, beleértve a bőrünk egészségét is megőrízhetjük hosszú távon.