Csoportos órák

meretezdat_hu_DSC_0150-psmeretezdat_hu_DSC_0181-psmeretezdat_hu_DSC_0197-ps

meretezdat_hu_DSC_0158-ps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hot iron:
– Definiált, szép izmokat szeretnél? Akkor a hot iron óratípust neked találták ki.
– Ez egy tudományos alapú, csoportos, zenés,koreografált súlyzó-rudas edzésforma.
– A dinamikus és biztonságos  gyakorlatokat alapvetően kétkezes speciálisan erre a célra fejlesztett súlyzó szettekkel végzik a résztvevők, de ugyanúgy tartalmaznak saját testsúlyos gyakorlati mozgáselemeket, vagy tárcsákkal való edzéselemeket is.

hot

Trx/bodyrope:
“Használd a tested a gépek helyett” Ez a csoportos trx edzések mottója.
Ennél  a népszerű funkcionális tréningnél saját testünket használjuk ellenállásként, ez sokkal kiméletesebb az izületek számára, mint a súlyzós edzések. Trx kötéllel végtelen számú gyakorlat végezhető különböző intenzitásban. Ezáltal hatása is szerteágazó, állóképességet fejleszt, izomtónust javít.
Ma már széles körben alkalmazzák az élsportolók erőnléti edzésprogramjában is, ugyanis bármilyen sportágra felkészíti a testet és segítségével csökkenthető a sportsérülések száma.
A trx edzés esztétikailag is átformálja a testet, harmonikusan kidolgozott izomzatot, jobb izom-egyensúlyt eredményez,  a rendszeresség itt is elengedhetetlen feltétele az eredményeknek.

trx

Spinning 
– Izzadás, zene, dinamika, jó kedv jellemzi a spinning órákat.
– Egy kiváló kardió edzés fogyni vágyóknak.
– Csoportos szobakerékpározás zenére különböző intenzitásokkal, nehézségi fokozatokkal, főként a comb, vádli, fenék és has izmaira koncentrál. Növeli az állóképességedet és javitja a hangulatodat, aerob edzésforma lévén pedig erősíti a szívedet.
– Nőknek, férfiaknak, fiataloknak, idősebbeknek is ajánljuk.

SPINNING

Fittball
Szép tartás, izmos has…
A fittball labda előnye, hogy annak instabilitása miatt az egyensúlyozás révén egyszerre több izom  több izommunkát végez. Leginkább a törzs izmait,a has és a mély hátizmot  erősíti.
– testtartást javító hatású, gerinckímélő
– javítja az egyensúlyt és a koordinációt
– sok izmot mozgat meg egyszerre

Funkcionális edzés, mely során arányosan terheljük az egész szervezetet összetett gyakorlatokkal, így az állóképességet is növeli.
Nem külön izomcsoportokra fókuszál, hanem összetettebb gyakorlatokkal egyszerre mindig több izomcsoportot dolgoztat meg.
A mindennapi élet során előforduló mozgások adják az alapot a gyakorlatokhoz, tehát guggolások, emelések, húzó és toló mozgások variációi képezik az edzés alapját.

fittball

 

Alakformáló:
Az óra típus magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10 perces intenzív bemelegítéssel indul, majd nyújtással elő készítjük a foglalkoztatásra kerülő izomcsoportokat. Ezután következik 35-40 percben az egész testre kiterjedően, a nagy izomcsoportok foglalkoztatásával a fejlesztő program. A gyakorlatok végrehajtásához használunk segédeszközöket, kézi súlyzót, gumikötelet, Fit ball-t, Soft ball-t, step padot. Az eszközhasználat az edzők személyiségétől és a vendégek edzettségétől függően változnak. Az alakformáló gyakorlatokat különböző kiinduló helyzetekből hajtjuk végre, izomcsoportonként 2-3 gyakorlat végrehajtásával.

alakformáló

CrossTraining
A funkcionális edzés lényege, hogy a testet egészként kezeli. Nem külön izomcsoportokra helyezi a hangsúlyt, hanem összetettebb gyakorlatokkal, egyszerre mindig több izomcsoportot dolgoztat meg. A mindennapi élet során előforduló mozgások adják az alapot a gyakorlatokhoz, tehát guggolások, emelések, húzó és toló mozgások variációi képezik az edzés alapját. Ahhoz, hogy ezeket az összetettebb gyakorlatokat végre tudjuk hajtani, mindig stabilizálni kell a kiinduló testhelyzetünket a core izomzat segítségével. Ezért a funkcionális edzés „mellékhatásaként” erősödnek a hasizmok és a mély hátizmok is. A hagyományos alakformáló, erősítő edzésekkel ellentétben a funkcionális edzés komolyan igénybe veszi keringési rendszert is, így állóképességünkre is fejlesztő hatással van. Mivel az edzés összetett, szépen formálja az egész testet, és kondíciónkra is jó hatással lesz!
Különféle eszközökkel színesíti edzőnk az órákat 🙂

cross training

 Kangoo

Rengeteg olyan pozitívuma van ennek a mozgásformának, ami első ránézésre nem is látszik: Növelheted az állóképességedet, javítja a testtartásod, a súlyfelesleg nem akadály, javul az egyensúlyérzéked, oldja a stresszt. Résztvevőként még jobban érzed a különbséget: a kangoo gyakorlása során elönt az endorfin,ami a felhőtlen ugrálás során keletkezik, és érzed, hogy egyszerre fejleszted a tested alsó és felső részét, méghozzá igen intenzíven.

kangoo

Jóga:
Aromaterápia és jóga egyben?
.. az illatok és a yoga gyakorlatok hatalmas ÉLETERŐvel, energiával és könnyűség érzettel töltik fel a testet és a lelket.. Mélyebb ellazulás és érzelmi blokkok oldásán vezet az út a valós egyensúlyunkhoz.🙏🏻

 

Ennek tudatában, tarts velünk TE is esténként a Viaduktfittbe – a teljes testet átmozgató könnyed ászanák és a hajlékonyságunkat fokozó gyakorlatok sorozatávval tarkított – mantrákkal & légzőgyakorlatokkal összhangban megtartandó Aroma MAG Yoga órámra.Kezdők is bátran jöhetnek! 🙏
Várlak szeretettel,
Anna

jóga

Rúdfitness

A rúdtánc napjainkban igen elterjedt edzésforma világszerte, mivel nagy hangsúlyt helyez az általános erőnlétre és állóképességre egyaránt. Ez a mozgásforma növeli a testi erőnlétet, mert saját testsúlyunkat használjuk ellenállásként, miközben az egész testet formálja. További előnye, hogy önbizalmat növel és energiát ad.Mi sem bizonyítja jobban a rúdtánc sportértékét mint az, hogy egyre több férfi kezdi el művelni ezt a sportágat. Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és az USA-ban a tánc stúdiók már kizárólag férfiak számára is nyújtanak rúdtánc edzéseket. 2007-ben például a kínai országos rúdtánc bajnokságot egy férfi nyerte meg, és a 2011-es, Magyarországon megrendezett világbajnokságon már férfi kategóriában is indulhattak versenyzők.

rúd

Baba-mama torna

Egy harmonikus edzés összehangolva a mama és pici igényeivel. Célja az anya és gyerek várandóság alatt kialakult szoros kapcsolatának fenntartása és az anya szülés utáni gyorsabb regenerációja kondícióban,és esztétikailag, azaz a tónusosság visszanyerése.- Szülés után 6-8 héttel elkezdhető. Tartalmas időtöltés kis– és nagy babákkal együtt, jó hangulatban, kellemes zenével.- Az óra jellege: preventív, gerincbarát, testtartásjavító, mozgásfejlesztő, anyacsinosító.- Az óra elején átmozgatjuk a babákat, majd az anyukák edzésével folytatjuk, ami az óra fő célja.- Egyes gyakorlatokat közösen végzünk, de ha a babának játszani támad kedve, arra is van lehetőség.- Az óra szerves része, hogy az anyukáknak megtanítsuk, hogyan tartsák, emeljék, mozgassák a babájukat, a hordozót, a babakocsit, hogy elkerüljék az esetleges sérüléseket.

babamama

Gerinc torna:

Segíti a gerinc épségének fenntartását, illetve a már kialakult gerincproblémák helyreállítását.A rendszeresen végzett gyakorlatok lazítják, átmozgatják a gerincet és a csigolyákat.Segítenek a helyes testtartás kialakításában és a mindennapokban alkalmazható ízületkímélő mozgáskultúra elsajátításában.